понеделник, 12 юли 2021 г.

 7 качества на уверената жена


Като психолог в практиката си срещам много красиви, млади и талантливи жени, които обаче нямат увереност, не вярват с себе си и в своята сила и потенциал.
Всички знаем, че уверените хора успяват във всичко. Уверените жени имат успехи във всяко ниво в живота си. Уверената жена винаги е щастлива и интересна за околните.
Какво е уверена жена? Това добро или лошо е?🤷🏻‍♀️
Уверената жена е привлекателна дама, която с невероятна лекота печели сърцата на мъжете, която е способна на всичко - тя лесно въплъщава амбициите си, достига висоти в кариерата, има всичко в личния си живот - с други думи, тя е щастлива жена.

Нека да разгледаме какви са причините за неувереност!👇

Няма нито един човек, който да се е родил със съзнанието, че нещо в него не е наред, че не може да направи нещо по същия начин като другите или по-добре. Всичко това са придобити качества, които идват още от детството.
Но страховете и несигурността не идват само от детството. Много опасен период е и ранното юношество, крехката психика, която възприема всичко с удивителна острота, необичайна нито за дете, нито за възрастен. Отказът на човека, в когото младото момиче е било влюбено, комплекси, свързани с външния вид - реални или измислени, или дори случайни коментари на важни за нея хора - и жената става несигурна.

Как да повишим своята увереност? 🤷🏻‍♀️

1. Приемайки собствения си външен вид! Не е нужно да се отказвате от грима или да спрете да се грижите за себе си разбира се. Въобще не! Но Вие се приемате такава, каквато сте, чувствате се доста комфортно с точно този външен вид. Дори да имате някакви несъвършенства.
2. Не се страхувайте от критика! Някой казал нещо негативно и хоп - това ще Ви извади от коловоза за дълго време. Не! Дори да направите нещо нередно и да се сблъскате с факта, че хората няма да одобрят Вашите действия, това няма да е трагедия за Вас, защото всеки има право да мисли така, както мисли.
3. Знайте какво искате! Увереността идва от разбирането коя си и какъв е твоят път. Със сигурност знаете, че всичките Ви мисли и желания принадлежат на Вас, а не на някой друг и именно това осъзнаване Ви прави завършен човек, който не зависи от мнението на други хора и се чувства доста щастлив като това, което е. Бъдете освободени и вътрешно свободни!
4. Уверената жена не страда от болезнена ревност! Тя знае точно възможностите си и отлично разбира, че ако мъжът е до нея, значи той я заслужава. Ето защо такава жена просто няма да страда от параноя, когато любимия й мъж общува или контактува с представители на противоположния пол.
5. Уверената жена не се доказва пред никой! На нея не й е нужно да доказва нищо на никого, защото знае, че желанието за ежедневно самоутвърждаване е напълно излишно.
6. Уверената жена живее в пълна хармония със себе си. Тя се отличава с мекота, с женствен, нежен харакер, с отсъствие на постоянни истерии и скандали.
7. Уверената жена има цели! В крайна сметка трябва да има цел в живота на всеки човек. Това неизменно ще повлияе на емоционалното Ви състояние за благополучие, а това от своя страна ще доведе до факта, че се чувствате уверени във Вашите способности да постигнете всяка Ваша цел.

В заключение: няма как да бъдете уверени жени, ако не умеете да завявате и изразявате себе си. В практиката си с много млади жени наблюдавам точно това – неумение да заявят себе си! Нещо повече! Гледат ме с втрещение, когато им дам упражнения за увереност!

Един от най – красивите начини да придобиете увереност и да заявите себе си, това е танцуването! Танцът дава разкриване на Вашата креативност и потенциал.

Танцуването несъмнено ще ви е от полза да имате красива и стройна фигура, да повишите своята увереност и ще ви донесе не само избавяне от „стягане“, притеснителност да заявите и изразите себе си, но и радост от движение, самопознание и повишено самочувствие.
Познавате ли някоя неуверена танцьорка?! Аз не! 💃🏻🔥

Вземете моя онлайн курс „Как да изразим себе си чрез танца“! 👇
https://natalia.bg/magazin/courses/s-tanc/
Подарете си увереност на едно друго ниво!

Ако не можете да се справите сами – запишете се за консултация с мен на ЛС или на email: galina.consults@gmail.com

С обич
Галина❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар