понеделник, 12 юли 2021 г.

🆘Помощ! Бързо се влюбвам! 3 алармиращи признака 💔

Някои хора са склонни да се влюбват бързо, лесно и често. Тази тенденция е известна като „емофилия“, по-рано известна като „емоционална развратност“. Измерва се при условия като:👇

1. Влюбвам се лесно

2. Веднага усещам романтична връзка

3. Склонен съм бързо да създавам връзка

Емофилията се отличава от другите връзки с развитието на бързи романтични отношения. Изследвания установиха, че хората, които са постигнали високи резултати по отношение на емофилия ( тоест бързо се влюбват), съобщават, че техният партньор има много „тъмни черти“.

Защо това е опасно? 🤷🏻‍♀️

1. Ако винаги сте готови да се влюбите и много бързо и установите, че сте очаровани от другите (любов от пръв поглед), това може да ви накара да игнорирате „опасността“ да попаднете на „грешни ”типове хора или хора, които могат да използват вашата бърза привързаност, за да ви манипулират.
2. В отношения с бързо влюбване хората, могат да бъдат объркани с “привлекателни черти” на характера на партньора. Например, когато не познавате много добре „нарцисиста“, самочувствието му е надценено и склонността му да говори за себе си, той може потенциално да изглежда като разговорлив и уверен човек.
3. Тези, в които се влюбвате бързо, могат да бъдат доста добри в създаването на атрактивен външен вид. Например, те могат да инвестират повече време и усилия във външния си вид, да се заобиколят със символи на пари и успех и да работят по-усилено, за да кажат „правилните“ неща (дори и да не са верни), за да се почувствате желани.

С други думи, Вие точно си мислите, че това е идеалният партньор, а всъщност неговото поведение рисува друга реалност. Така сте привлечени от „тъмни личности“ и попадате в „токсични отношения“, които се основават единствено или само на „скрити мотиви“.
Но това не означава, че самата емофилия е „лошо нещо“. Тя може просто да създаде уникална уязвимост за използване от нарцисисти и други манипулатори.
Ако някой разпознае този модел на поведение в себе си,е добре да внимава на кого е склонен да има толкова бързо доверие.

Ако не можете да се правите сами, запишете се на лична консултация с мен, за да проследим къде е проблема и да реагираме, преди да е станало твърде късно. Много често наблюдавам точно такива травми, след които после е трудно отново да повярвате в любовта, губите вяра в себе си, а това Ви води към други по - сериозни психосоматични проблеми.

👇 За записване, пишете на ЛС или на email: galina.consult@gmail.com

с обич
Галина ❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар