понеделник, 12 юли 2021 г.

🆘 Не ме разбират! Три правила в общуването! 🗣

Като човек, който се занимава с взаимоотношения вече над 20 години, виждам някои основни грешки в общуването между хората.
Живеем в общество, изпълнено с индивиди, които са уникално различни един от друг. Всеки човек иска да бъде оценен и да чувства собствената си стойност.
Струва Ви се, че не Ви разбират, че давате много, а не получавате достатъчно. Това говори за проблем в общуването. Ето три правила, които ще Ви помогнат с минимални знания да можете се разбирате с други хора, които изобщо не са като вас.

1. Не критикувайте, не съдете, не се оплаквайте! Критиката поставя човека в отбранителна позиция и го насърчава да търси извинение за себе си. Същото важи и за сърденето и оплакването. Самият Бенджамин Франклин казва: "Няма да говоря лошо за хората, но ще ви кажа само всичко добро, което знам за всички."
2. Признавайте положителните страни на другите хора! Не всеки има само лоши страни. Успешен мениджър на име Тони Шварц е знаел как да управлява хора, които са по-умни от него. Как? 🤷🏻‍♀️Той е бил щедър с похвалите и не обичал да намира грешки на подчинените си. Бъдете щедри с похвалите си и се опитайте да използвате по-малко критики, но не използвайте ласкателства. Това е лицемерие и манипулация!
3. Говорете с хората за техните желания. Всеки говори само за себе си, не чува какво желае другия. Помислете какво огромно преимущество ще имате у Вашия събеседник, ако Ви го изслушате какво той желае. Дори се постарайте да му предложите помощ в реализирането на това желание.

Всеки си мисли, че е центърът на Вселената, че той е най – важен, такъв човек никога не може да има добри взаимоотношения с другите. Общуването е изкуство, което се учи,защото всеки човек е емоционално същество, което на първо място иска да бъде оценено и иска да получи похвала. За да имате успех в комуникацията си с хората се откажете да бъдете винаги прави! Както Вие, така и другите хора обичат да се чувстват оценени и важни. Затова разширете мирогледа си – покажете емпатия!

📌 Взаимоотношенията с другите много зависят от отношението ни към самите Вас. Ако сами се критикувате, оплаквате или сърдите на самите себе си, как тогава очаквате хората да общуват с Вас?
📌 Танците помагат много в успешната комуникация и изразяване на чувства, емоции и себеизразяване. Не забравяйте колко важно е да умеем да изразяваме себе си, за да имаме успешна комуникация и добри приятелства! 💃🏻

📌 Вземи моя онлайн курс: “Как да изразим себе си чрез танца”:👇
https://natalia.bg/magazin/courses/s-tanc/

🔴 За консултация с мен пишете на ЛС или на email: galina.consults@gmail.com

с обич
Галина❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар