сряда, 14 юли 2021 г.

 10 причини защо да танцуваме?

💃

Танцът е универсален език. Без дори да знаем чужди езици, чрез танца можем да общуваме навсякъде по света. Просто се пускаш във вихъра на ритъма и вече говорите на един и същи език. Но ето десет причини, поради които наистина е хубаво да се научите да танцувате.
✅1. Здраве, красива стойка и грациозност. В днешният забързан и дигитален свят, в който все повече стоим пред компютъра, заниманията по танци подобряват цялата двигателна култура, координация, гъвкавост, сръчност, издържливост. Въобще цялостната ни физическа кондиция. Подобрява се мускулният тонус, силата, кръвообращението, сърдечно – съдовата система. Освен всички изброени ползи за цялото тяло, танците помагат и при различни здравословни проблеми. Грацията, която дават танците, успешно премахва вялата и изгърбена походка, която не впечатлява никого. Няма нито един човек, занимаваш се с танци, който да е с наднормено тегло или да е прегърбен/ от стоене пред компютъра например./ Танцьорите се познават и в гръб! Тоест танците са една цялостна здравословна и грациозна терапия.
✅2. Социални контакти и комуникация. Както споменах по – горе, заниманията по танци дават и много контакти в различните сфери. Нови познанства, нови социални кръгове, всичко онова, така необходимо да имаме реални и истински познанства, не само виртуални. Чрез танците също така махаме срамежливостта, а също и страха от представяне пред други хора, пред публика. Това е един естествен и приятен начин да се преборим с тези страхове, които ни спират да общуваме спокойно и естествено с другите хора, или с другия пол.
✅3. Ендорфин и серотонин. Тези хормони осигуряват настроение и щастие. Доказано е, че чрез танците се набавят най – лесно и по естествен начин. Премахват стреса, натрупан през деня, и дават чувство на щастие, спокойствие, радост. Стресът е най – сериозния проблем на работещият съвременен човек. Натоварването от забързаното ежедневие, взривоопасната комбинация между професионален и личен живот, деца…Танцуването стимулира отделянето на тези два хормона по естествен път. По този начин човек изглежда усмихнат, позитивен, жизнерадостен, пълноценен.
✅4. Самочувствие. Ниската самооценка идва от ниското самочувствие. Да се погрижиш за това чрез танци дава неимоверно много самочувствие. Особено когато направиш някоя трудна фигура, или трудно за изпълнение движение. Това моментално ти дава самочувствие и вяра в себе си, че можеш да постигнеш всичко. Дава чувство за победа над себе си.
✅5. Интелект. В древна Индия и древна Гърция танцът е бил важна част от общественото и социалната прослойка. Танцовите умения се считали за признак на добро възпитание и висока интелигентност. В днешно време, нещата не са се променили. Доказано е, че танцьорите са много интелигентни хора. Да запомниш цяла хореография от трудни съчетания на фигури, да я изтанцуваш в музика, да пресъздадеш своята интерпретация на другите през призмата на танца, не е никак лесна работа. Трябва да запомниш толкова много неща.
✅6. Себеизразяване. Танцът е най – добрият начин да изразиш себе си. В съвремие като днешното, когато изразяваме себе си с „лайк” в интернет, или с емотикона, тренировките по танци дават истинският начин да се изразиш. Експерсивността, която носи танца, ти дава възможност да изразиш своите чувства и мисли по един красив начин без думи, само с тяло. Да тропнеш с крак, когато си ядосан, да подскочиш от радост, когато си щастлив и ето , вече си изразил своите емоции, без да кажеш и дума, само с езика на тялото. Така всъщност започва и историята на зараждането на танца…
✅7. Горене на калории и изразени мускули. Танците са най – добрата кардио тренировка! Защо ли? Ами защото докато се забавляваш гориш калории! Все едно си на купон! Две в едно. Дори 100 в едно, защото си в перфектна форма, в добро настроение, имаш сила и енергия, излъчваш позитивизъм и харизма и отслабваш по най – забавния начин. Не ти е скучно като на фитнеса, да броиш с нетърпение кога ще вършат сериите. Тук си на макс в забавлението. Освен това заниманията по танци имат приложение, за разлика от тези във фитнеса. Винаги ще си звездата на дансинга! Ще блестиш на всеки купон, всеки ще иска да му покажеш някоя стъпка.
✅8. Танцът и сексът. Не е тайна, че танцьорите са най -добрите любовници. Те владеят до съвършенство тялото си. Знаят какво да правят за да доставят удоволствие. Всички сме гледали горещи сцени от филми с танци, две извиващи се тела, слети в едно… еротични движения, страст, сладострастие. Танцьорите умеят да пренесат всичко това и извън дансинга.. Да накарат половинката си да се извива от удоволствие, или да мърка като котка…
✅9. Артистичност и креативност. Хората, занимаващи се с танци, неминуемо развиват тези качества. Цялата оригиналност, талант, харизма, която изразяват чрез танцуването намират приложение и в реалния живот. Те ще блеснат с по - креативни идеи в работата, с по – голяма артистичност ще направят успешна продажба. И веднага получават освен признание и повишение, будят доверие у хората и шефа си. Креативни са и в личния си живот. Изненадват по необяснимо секси начин половинките си. Така чрез танца си създават още по – голямо поле на изява.
✅10. Естетичност и красота. Понятието за „красиво” се установява от нормите на времето. Заниманията с танци доказано правят хората по – красиви. Но и развиват чувство за естетичност. Още от древността красотата и естетиката се отъждествяват с пропорцията, хармонията, подредбата. По този начин Ницше описва „Аполоновата красота”. Тя отразява дори „божественото”. Танцът също се основава на това схващане, чрез прецизно изработените танцови стъпки, позиции, форми… с една единствена цел – да създаде красота и естетика.

Магията наречена танц, се подчинява на всички природни закони. Емоцията, спокойствието, енергията и заряда, красивото ни здраво тяло, настроението, всичко това и още много дават танците. Мога да изброя поне още 100 причини защо да танцувате. Но вместо това, ще Ви поканя да танцувате с мен. И сами да се убедите в ползите от танцуването на моя онлайн уебинар Как да изразим себе си чрез танца? 💃

Вземи своя билет! 70 % намаление! 💵https://natalia.bg/magazin/webinars/s-tanc/





Очаквам те
С обич Галина ❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар