сряда, 14 юли 2021 г.

 Всички хора притежават способността да преживяват огромен спектър от емоции, в това число и негативни, които са ни присъщи по природа. Много хора се притесняват дали правилно изразяват себе си. Тук на помощ идва танцотерапията. Но какво представлява тя?


Лаконичният израз „лечение чрез танц“ всъщност означава чрез 💃 танц да предизвикаме различни мисли, чувства и емоции у човека. Движението – това е начинът, с който изразяваме своите думи, но без думи.

С помощта на танца ние избягваме от рамките, които човекът или обществото слагат върху личността. Именно дисбалансът между вътрешните желания и външните обстоятелства определят негативните емоции и техните проявления в нашето тяло и ум.

Като следствие често се появяват както психически, така и физически заболявания. Целта на танцовата терапия е физическо и психическо освобождаване. Танцовата терапия помага и за координация на тялото.

Спектърът на терапевтичното танцуване е голям – укрепване на имунната система, дори при страдащи от астма до хронични заболявания. Танцотерапията се прилага много успешно и в случаи на комуникативни проблеми, неконтролирани пристъпи на агресия, депресивни състояния и много други. Най – вече танцотерапията помага в случаи като:

- занижена самооценка;
- борбата със стреса:
- проблеми при запознанства или комуникативни трудности;
- блокажи от различно естество;
- лабилни емоционални състояния;
- липса на жизнена енергия;
- неумение за изразяване на своите емоции;
- комплекси и ограничения;
- Има няколко вида танцова терапия:

Спонатанно танцуване – когато не контролираме своите движения, импровизираме и просто ги изпълняваме, както ни идва отвътре;
Автентично танцуване – когато изпълняваме някоя двигателна практика като терапевтичен процес, кръгов танц – за понижаване на тревожността, за развитие на междуличностни отношения.

Танцотерапията има три основни функции: социална, психическа и физическа.

Движенията са свободни и спонтанни, на различна музика с различен ритъм. Може да има разтегливи движения, плавни, резки, както тялото усеща ритъма на музиката.

Танцовата терапия е един доказано действащ метод, който в края на сеанса дава настроение, чувство за лекота и свобода, чувство за любов към самия себе си, физически и психологически заряд.

Танцотерапията е един истински катализатор за личностно развитие чрез движението и танца!

💃 Излекувай тялото си с танц на 04.02 от 19 часа!
https://natalia.bg/magazin/webinars/tanc/


С обич
Галина ❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар