четвъртък, 21 април 2022 г.

Код "Любов" ❤️

ЛЮБОВТА КОЯТО ПОЛУЧАВАШ, Е РАВНА НА ЛЮБОВТА КОЯТО ДАВАШ ...

Какво всъщност е любов?🤷‍♀️
✅ Любовта е чувството към което всеки се стреми. Никой не е дал универсално определение за това какво е любовта, тя е различна величина за всеки отделен индивид.
Тя е единственият начин да избегнем чувството на самота и безсилие. Тя е потребност за нещо дълбоко неизразимо, за привързаност, грижа, съпричастност и всеотдайност.
Тя е едно най – мечтаните нематериални блага на света. Всеки човек иска да бъде обичан и да дава любов. Но безусловна ли е любовта? Може ли да се измери дали любовта която даваме е равна на тази, която получаваме, или пък обратното? Има ли закономерност в даването и получаването? Или очакванията ни са толкова големи, че сме заслепени?...
✅ Безусловна е любовта само от родителите към децата. Дори и това не винаги е така. Но защо тогава да даваме, ако няма да получаваме, или ще получаваме с условия? Има ситуации, в които даваме повече от колкото другия заслужава… и тогава се чувстваме зле от несправедливостта. Но колкото повече даваме, толкова повече получаваме. Не може да вземеш без да дадеш… Независимо от къде идва, дадената любов се връща. Защото тя е дълготърпелива, не се гордее, не се сърди, не мисли зло…, тя е пълна с благодат и не завижда. Това са думи на светият апостол Павел, който допълва:
"А сега остават тези три: вяра, надежда, любов, но по-голяма от тях е любовта."
✅ Има няколко вида любов, такава към семейството, към мъж и жена, към деца, към Бог, към приятели. Коя любов е най – истинска и най – чиста?
Родителите обичат децата си всеотдайно, но това не ги ли прави егоисти…Родителите рядко получават от децата си толкова любов, колкото те самите им дават. А любовта към приятелите? При такива отношения как може да се измери кой колко дава и колко получава? А между мъж и жена, дали дават и получават по равно? Разбира се всеки е имал в живота си неискрени приятели, използвачи, завистници. Но има и такива, които те обичат искрено и са загрижени и дават повече любов, отколкото ние им даваме.
А Божествената любов? Там как се мери? Както е описано в библията, Бог е търпелив и милостив, Той е обикнал хората, неговата любов не завижда, не се гордее, не се превъзнася, не държи сметка за злото, не се радва на неправдата, не търси своето… „Никой от нас човеците, не може да обича така, както Бог го е обикнал”.
Всеки е там, където иска да бъде и е до някой, до който иска да бъде, да дава любовта си, без да очаква да му се върне по равно. Само една осъзната личност може да направи това, открито и истински. Защото истината е, че всеки живее в собствената си кожа, не в чуждите очи.
Истински щастливите хора, не се интересуват от това колко получават, те дават безрезервно и се оставят да бъдат обичани безгранично.
Светли празници! 🐣🌷
С обич Галина ❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар