петък, 13 август 2021 г.

 Страхът наречен Петък 13 – ти!

😱
Хората се страхуват от много неща и имат много фобии... Но знаете ли че...
Този петък, 13 август, е единственият черен петък през 2021 г.
Аз лично познавам хора, които дори не излизат на днешната дата! Колко нелепо!
Между другото, хората, обсебени от "Черен петък", дори имат специално име. От научна гледна точка тези хора страдат от параскеведекатриафобия или фригатрискаидекафобия (страх от петък 13 -ти). Тази характеристика се счита за специален случай на широко разпространената трискаидекафобия (страх от числото 13).
Но защо хората се страхуват от петък 13 –ти?🤷🏻‍♀️
Счита се че, суеверният страх на този ден идва от дълбока древност и е свързан със забранения плод на прародителката Ева...
Смята се, също така, че в историята е имало много ужасни събития, които са се случили точно в петък, 13 -ти, но упоритите статистически данни казват, че този ден не се откроява по брой неприятности. Най -често те си спомнят няколко събития, които действително са се случили на "Черния петък".
✅ В петък, 13 октомври 1307 г., по заповед на френския крал Филип IV, тамплиерите са победени.
✅ В петък, 13 декември 1907 г., британската шхуна „Томас Лоусън“ потъна, колкото и да е странно, кръстена на автора на творбата, наречена „Петък 13 -ти“.
✅ В петък, 13 ноември 1942 г., съюзниците в антихитлеристката коалиция бяха опустошени от Япония във военноморската битка при Гуадалканал. Тази битка се нарича "Битката на петък 13 -ти".
✅ В петък, 13 октомври 1972 г., най-голямата самолетна катастрофа по това време от гледна точка на броя на жертвите се случи край Москва: катастрофира пътнически самолет Ил-62, загинаха 174 души. Причината за катастрофата така и не бе установена.
✅ И накрая, в петък, 13 януари 2012 г., се случи едно от най -големите корабокрушения в света: круизният кораб “Costa Concordia” се преобърна край бреговете на Италия, превозвайки 4200 души, уби няколко десетки от тях.
Страхът от числото 13 съществува по целия свят, особено в САЩ. Те се опитват изобщо да не използват този номер - например в хотели. Тоест след 12 -ти брой веднага следва 14 -ти.
В Черния петък суеверните хора се опитват да не сключват финансови транзакции, да дават заеми или да вземат пари назаем (съществува голям риск да попаднете в непланирани разходи или да станете жертва на измамници). На този ден “опитни”хора не съветват да се търси нова работа (ще бъдат уволнени), да се засаждат растения (те няма да хванат), да се забавляват прекалено много (ще плачат), да се напиват (страхотно, между другото, съвет не само за петък 13 -ти).
❗️НО! Нека не забравяме какво пише в Библията – суеверието е грях!
Освен това, денят Черен петък се свързва с най – големите намаления и промоции по молове, магазини и т.н.
‼️Страховете са неоснователни, ако Вашата вътрешна нагласа е правилна.
Напоследък срещам в практиката си много хора с различни страхове, неслучайно правя и практики и техники за премахване на страховете.
🔱Ако искате да живеете без страхове и ограничаващи вярвания, месец август е точният месец!
🛑 Само през август консултациите с мен са намлени с 40 %!!!💰
✍️Запишете си час на ЛС или на email: 📩galina.consults@gmail.com
С обич
Галина ❤️


📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance

Няма коментари:

Публикуване на коментар