сряда, 6 април 2022 г.

А ти богат ли си? 🤷🏻‍♀️

В месеца на Светлите Великденски празници, дайте си равносметка!

🐣
Ако искаш да се почувстваш богат, просто преброй всички свои неща, които не си купил с пари... !!!
Винаги чуваме как трябва да ни радват малките неща в живота, как с тях сме истински богати.
Но как да го направим? 🤷‍♀️
✅ Въпреки, че всички знаем, че богатството се дели на материални и нематериални блага. Да притежаваш, означава и да даваш. Стойността, която е значителна, не е тази на получаване, а точно обратното – на даване. Защото, колкото повече даваш – толкова повече получаваш. Даването е всъщност получаване. Това е инвестиция в която стойността идва едва когато човек вложи сърцето си в това, което прави, своето внимание, усърдие и любов!
✅ Търсим стойност в неща без стойност – вещи, материални придобивки, без да осъзнаваме, че когато даваме с чисто сърце, едва тогава получаваме. Другото не е даване, а чиста сделка.
✅ Имаме стотици хора в списъка си в социалните мрежи, но имаме само няколко истински приятели. Отделяме толкова време да видим дали някой е харесал някоя от нашите снимки или публикации, вместо да се замислим за това колко ценно е времето прекарано с истински приятели, със семейството, с любим човек.
✅ Всъщност точно времето е единствената валута в света, която е безценна но не може да се харчи. Изгубеното време с неправилните хора, или в дейност, което не ни развива, или не ни е приятна, не може да се върне с всичките пари на света. Тази ценност произтича от това, да дадем така времето си на някой или нещо, че да се чувстваме щастливи, радостни, заредени, да развиваме своите знания и умения с дейности, от които няма да се чувстваме като изгубени.
✅ Второто нещо, което не осъзнаваме като наше богатство е любовта. Точно парите правят намирането на истинска любов толкова трудно. Богатите хора, със солидна банкова сметка имат много „приятели”, но никога не могат да са напълно сигурни дали ги обичат заради тях самите. В това е техният проблем.
✅ Всеки може да живее в прекрасна къща, близо до морето и да съзерцава красивата гледка от верандата си, но ако няма с кой да я сподели, нима наистина е толкова прекрасно всичко? Семейството, безусловната обич и любов са това, което правят описаната мечтаната къща истински дом. Ценностите, предадени от родителите, които ще те изградят като достойна личност. Силното сплотено семейство с пари не се купува. Подкрепата, сплотеността, обичта на всеки от семейството, вниманието, времето прекарано с тях, това е безценно, много по скъпо от всичко друго на света, защото ти дава такава сигурност, каквато не може нищо друго да ти даде.
✅ Здравето е също в списъка с богатствата, които не се купуват с пари. Свидетели сме на много истории, особено напоследък, че богатството за съжаление не купува здраве. Човек и много пари да има, не всеки здравословен проблем има решение/ дори и приказка има за това, за царя, който с всичките си пари не може да се излекува от неизлечимата болест/. Когато човек е здрав,с пари може да си купи всичко останало. Когато човек е богат, парите не винаги могат да му осигурят здраве. Но богат е не този, който има много пари, а този, който е здрав!”
Колко често осъзнаваме това? Да се пренесеш в друга реалност – в тази на истинската радост и щастие, което с пари не може да се купи!
С обич
Галина
❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance



Няма коментари:

Публикуване на коментар