сряда, 24 ноември 2021 г.

 Как да не се безпокоим за утрешния ден?

Напоследък срещам много тревожни хора, и това е напълно разбираемо. Не само предвид пандемията, но и предвид цялата ситуация, динамичния начин на живот.
Много хора се страхуват да не останат без работа, без доходи и какви ли не още страхове и притеснения.
Сред всеки има страх за утрешния ден, но с днешната статия, ще Ви дам някои работещи техники, да намалите нивата на безпокойство.
И така:👇
✅ 1.Наблюдавайте тревожните мисли в кой момент идват. Какви емоции ги съпровождат? Въображенито Ви “прожектира” образи и картини, как губите нещо, как нещо лошо може да Ви се случи, че всичко в живота е толкова нестабилно и нестабилно и нямате доверие в нищо.
✅ 2.Когато дойдат тези мисли, не им се съпротивлявайте, не се борете, а просто ги разгледайте, като страничен наблюдател. Така се нарича и този метод – страничен наблюдател. Все едно Вие сте комисар и разнищвате случая. Своя собствен случай.
✅ 3.Важно е да осъзнаете, че в живота има само един миг – настоящия! Опитайте се да усетите вкуса на сегашния момент. Просто седнете, отпуснете се, започнете да наблюдавате дишането си и почувствайте, че има само това, което е сега. И именно с това спокойствие е проникнато цялото съществуване. Това упражнение, може да се използва и при паник атаки.
📌Тревожността е естествена реакция на организма, затова е много важно да се „уловите“ в кой точно момент се тревожите, какво Ви провокира, защо, как, по какъв начин. Тези въпроси ще Ви ориентират за причината, за симптомите, но „лечението“ сами не можете да си го проведете.
🛑 Може би това просто са стари програми, които Вие следвате от авторитетите във Вашия живот. Спомням си как баща ми все ми казваше, Галино, като пораснеш ще видиш. И видях – това не е моя програма, а негова, затова я махнах и смених с нова.
Как ли? 🤷🏻‍♀️С Констелация!
🔴 Констелациите се правят само с предварително запазен час!👇
✍️Запазете своя час на ЛС или на email: 📩
galina.consults@gmail.com
с обич
Галина❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

Няма коментари:

Публикуване на коментар