сряда, 15 септември 2021 г.

 Мъжките архетипи!

🤷‍♂️
Скъпи мъже, дойде време да обърна внимание и на Вас!
Може би Ви е интересно какво означава мъжки архетип? 🤷🏻
Това е древен модел на мъжко поведение; непроменен през вековете начинът на мъжка самореализация в обществото, външния свят.
За първи път Карл Юнг въвежда това понятие, като във всеки архетип той вижда както достойнства, така и недостатъци.
И така, кои са мъжките архетипи? 🤷‍♂️Аз ще ги обвържа и с четирите елемента, да Ви бъде по – лесно да се определите. Обикновено при мъжете, за разлика от жените има един доминиращ архетип:👇
✅ 1. Владетели.🤴
Природата на такива хора е доминирана от елементите на Въздуха и Земята. Тези хора са практични, лидери, които знаят как да водят масите. Те са упорити и вървят към целта си докрай, не търпят поражения, не прощават обиди, готови да отмъстят на нарушителите. Такъв мъж е сдържан да показва чувства, но ревнува. Не може да се нарече модница, но не е безразличен към статутните неща.
✅ 2. Търговци.🤵‍♂️
Мъжете с доминиращ характер на Земята и Водата се стремят към сила и слава. Това е чувствен тип мъже, но не сантиментални или романтични. Такива мъже са практични, те знаят как да защитават интересите си, ако е необходимо. Те са непредсказуеми, могат да поемат рискове, защото винаги са настроени за положителен резултат, постигат целите си. Търговците са чувствителни към външния си вид, обличат се добре и с вкус. Те обичат разнообразието в отношенията, умеят да доставят удоволствие.
✅ 3. Творци.🧙‍♂️
Това са представители на Водата и Огъня - творчески натури, които умеят да изразяват емоции (художници, актьори, музиканти, писатели и т.н.), с богато въображение, мечтатели. Създателите са много романтични, безразлични към ежедневието, но искат да се погрижат за тях. Такива мъже обожават жената си, но не винаги могат да я осигурят финансово. Създателите са изобретатели в секса.
✅ 4. Първооткриватели.🧑‍🚀
В природата на тези мъже доминират елементите на Огъня и Въздуха, те са учени и изследователи, които са готови да унищожат стереотипите, за да открият нещо ново за света. Пионерите не се интересуват къде живеят, с какво се хранят и какво е здравето им, безразлични са към парите. Те са слабо запознати с чувствата, затова предпочитат да не ги показват и да не допускат никого близо до вътрешния им свят. Пионерите изглеждат студени и сдържани, но много страстни по природа.
Интересни факти! 👨🏻‍💻
Американският психиатър Жан Болен идентифицира 5 архетипа мъже, използващи древногръцката митология. Болен твърди, че всеки човек може да комбинира комбинация от един архетип с друг:
1️⃣ Зевс прилича на владетеля на Юнг - това е властен човек, но мъдростта не му позволява да проявява агресия. Зевс не може да се нарече верен съпруг.
2️⃣ Хермес. Празнуващ тип, авантюрист, който обича тръпките. Такива мъже винаги се харесват на жените, но е много проблематично да държиш женкар до себе си.
3️⃣ Хефест е трудолюбив, добър семеен човек, не таи илюзии за хората и техните действия.
4️⃣ Дионис е вечното дете, действията му са ирационални. Такива мъже се считат за душата на компанията, имат много приятели. В една връзка те са доста разпалени, ще бъдат лоялни към жена, която смятат за своя сродна душа.
5️⃣ Аполон е работохолик, човек с ясен ум, знае как да постигне целта си. Има много Аполони сред бизнесмените, хора, занимаващи се с умствена работа.
За да имате здрава основа, е много важно да обърнете внимание и на тези особености, които винаги се оказват определящи в една връзка.
Много често забелязвам на моите консултации от жените да имат изисквания към мъжете си, които просто не могат да покрият, заради водещия си архетип. Тогава започват проблемите и ме търсят за помощ.
🔴 Промоцията на моите психологични консултации е с последно удължение до 15 – октомври!
🔴 Закупените часове през месец септември, могат да се използват до 15 – ти октомври!
🔴 Часове за месец септември няма! 👇
✍️Запазете своя час на ЛС или на email: 📩
galina.consults@gmail.com
С обич
Галина❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар