сряда, 4 август 2021 г.

 У Лошата домакиня красотата изчезва по - бързо! 5 ежедневни неща, които влияят на външния вид!

Много често на моите консултации жените се оплакват, че нямат време за вършат ежедневните домашни женски задължения. Нещо повече нямат желание и енергия!
Но аз ще Ви споделя нещо, което не знаете с тази статия!👇
Днес е модерно да се бунтуваш срещу традиционните женски роли: готвачка, камериерка, бавачка и т.н. Много хора виждат във всичко това нещо унизително и робско. Към това да добавим и гордост и самочувствие. Нещо повече, за жената заета с доста интелектуална заседнала работа, домашната работа за е като „скърцане на мозъка“.
Майка ми и баба ми винаги са смятали домакинството не за робство, а за любов. Те се гордят с кулинарните си таланти и се грижат за своите близки покровителствено, от върха на майчиния инстинкт, а не като роби във вериги. Никога няма да спра да се изумявам на изобретателните вкуснотии, с които ме посреща майка ми, когато съм при нея!
Ако всичко, което току - що написах, не е аргумент за Вас, тогава ето още един аргумент. Много убедителен според мен. Доказано е, че от лошата домакиня красотата си отива по - бързо. И това не е от сферата на суеверията!
И така кои са тези пет ежедневни неща, които погубват красотата на съвременната красавица, за която да си жена в истинския смисъл на думата е унизително? 🤷🏻‍♀️👇
1️⃣1. Чисто спално бельо.🛏
Калъфките за възглавници трябва да се сменят поне веднъж седмично. Познавам дами, които го правят всеки ден! Е, това е не само плюс за лицето, но и за косата. Копринените калъфки за възглавници са идеални за красота, но е препоръчително да ги перете на ръка. Тези, които са мързеливи да го правят редовно, вероятно ще се сблъскат с кожни проблеми и бързо замърсяване на косата.
2️⃣2. Чистота за лицето!😌
Не се препоръчва да избършете лицето си с кърпа, освен ако не я сменяте ежедневно: бактериите растат бързо върху влажна кърпа. По -добре е да изсушите лицето си с хартиена салфетка, а някои козметици обикновено препоръчват да не го докосвате отново и да го оставите да изсъхне от само себе си.
3️⃣3. Чистота на косата!💁‍♀️
Измиването на четката за коса със сапунена вода поне два пъти седмично е абсолютно необходимо. Непрекъснато се чудите защо косата ви се замърсява толкова бързо и защо купувате скъпа козметика, за да се отървете от този проблем? Вместо това се запитайте: Колко често миете четката си за коса?
4️⃣4. Красивата жена е заобиколена от чистота! 🧼🧹
Да, можете да наемете чистачка. Но учените казват, че почистването като цяло има положителен ефект върху здравето. Как? 🤷🏻‍♀️Според изследователите ежедневните леки упражнения, които включват почистване на къщата, имат положителен ефект върху продължителността на живота. Когато почистваме, ние даваме на мускулите си толкова разнообразно натоварване, че никой треньор не би се сетил. Домакинството изгаря калории, а също така произвежда ендорфини, които подобряват благосъстоянието и настроението.
5️⃣5. Домашна храна!🍜
Ако сте твърде мързеливи да готвите особено в горещите дни, като тази седмица, Вие прибягвате към „фастфуд“ и полуфабрикати. Това е вечно: „Днес съм твърде мързелива, по -добре да си поръчаме пица“ ... И какво има в тази пица, знаете ли? Вкусно е, спестява време, но какво и как всъщност се приготвя е под голям въпрос. И ето ви болестта, ето наднорменото тегло от факта, че няма домашна храна.
Не позволявайте тези пет дребни на пръв поглед ежедневни женски дейности да Ви „крадат“ от красотата и външния вид!
Не забравяйте, че по външния вид посрещат 🙋‍♀️
Освен това, жената е жена и нейната женска енергия зависи от ролята й на жена – домакиня. Този архетип е най – слабо развит в съвременните жени и постоянно се оплакват, че имат проблемни връзки, или нямат мъж!
С обич
Галина ❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance

Няма коментари:

Публикуване на коментар