петък, 9 юли 2021 г.

 3 причини защо е по – добре да простим

🙏

Срещайки се с хора, виждам как им е много трудно да простят, да забравят, да преглътнат и да продължат „на чисто“. Виджам как обидата „изяжда“ отвътре и отвън, виждам как се сподавят дори само когато попитам на кого са обидени. Виждам как егото “пръска” своите милиони „ иглички“ и човека не може да се откаже от него, да му олекне и да продължи напред. Не веднъж съм казвала, че прошката и благодарността са най – високите вибрации. Хората, които умеят да прощават и благодарят са щастливи, живеят в лекотата и потока на изобилието. Обидата блокира тази божествена енергия и „затлачва“ този поток. Ето защо се инспирирах и реших да Ви дам поне три причини да се научите да прощавате.

„Не можеш да простиш! Прикрийте недоволството. " Или „Простете! Не можете да скриете недоволството си “. Коя от тези фрази ви харесва повече? И коя от тях използвате най-често в отношенията с хората около вас?🤔

❗️Обърнете внимание, че тези две фрази съдържат еднакви думи, но препинателните знации словореда ги определят. По същия начин нашето вътрешно състояние на ума определя по-нататъшното развитие на събитията, определяйки как ще се държим в моменти на конфликт, трудни периоди и удари на съдбата.

Защо все пак си струва да се прости? Дори когато сме предадени, излъгани, неоценени? 🤷🏻‍♀️

1. Прошката поддържа сърцето ви здраво!Да простиш истински,от цялата си душа. Какво означава да простиш истински? Това означава да видите Висшата воля в случващото се, да научите своя ценен урок, да приемете обстоятелствата като най-добрите за развитие и растеж, колкото и трудни да изглеждат. Прошката буквално действа много добре на сърцето. Хората, които държат на обида, обикновено имат повече сърдечни проблеми и проблеми, отколкото онези, които прощават. Защо сърцето ви трябва да страда и да върши повече работа, отколкото трябва, докато държи гняв?🤷🏻‍♀️

2. Прошката прочиства пътя към щастието! Но защо е толкова трудно да се прости на този, който ни е обидил? Най-често това се предшества от много очаквания, които не са изпълнени. Когато правим щастието си зависимо от други хора, ние сме обречени на разочарование и негодувание. Така че ние се отказваме от отговорността за живота си и даваме правото си да бъдем щастливи на други хора, времето, обстоятелствата. Например „когато действате по определен начин, аз ще се радвам“, „когато времето се подобри, ще се радвам“. Това е незряла контролна позиция, която никога няма да донесе удовлетворение.

3. Прошката увеличава продължителността на живота! Тези, които знаят как да прощават, живеят по-дълго!Истинската прошка е лесно да се каже, но понякога е трудно да се направи. Особено трудно може да бъде, когато някой ви е разстроил по някакъв начин, който противоречи на вашите ценности и морал. Важно е обаче да запомните, че държейки недоволство и не възнамерявайки да поправите нищо, държите „горещи въглища“ и се изгаряте. Пуснете въглена и ще се почувствате добре, защото сте облекчили психическото бреме.

❗️Прошката премахва „оковите“ на гордостта от сърцата ни и ни позволява да живеем в съответствие със законите на Вселената, тоест със законите на природата на душата, пълни със знание, вечност и блаженство.

❗️Ако имате трудности да “пуснете” обидата, тогава имате нижда от помощ!

✍️ За лична консултация с мен пишете на ЛС или на email: galina.consults@gmail.com

С обич
Галина ❤️

📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар