неделя, 13 юни 2021 г.

 

Помощ! 🆘Не владея контрола над всичко, или синдрома „Амазонска зависимост“! 😩

Какво представлява синдрома „Амазонска зависимост“? 🤷🏻‍♀️

Това е термин, въведен от мен, за да опиша хората, които на всяка цена искат да държат контрола върху всичко – в семейството, в работата, в отношенията с приятелите, родители и т.н. Жените – амазонки са точно такива, каквито ги има описани в старите легенди и романи – силни войни, обучени и независими, готови на всичко, можещи всичко, те командват, те работят, „корави“, дори повече от мъжете...

Това е опасен синдром, особено ако Вие сте жена - амазонка. Защо?🤷🏻‍♀️
Защото в основата на този синдром стоят много страхове. Какви?🤷🏻‍♀️

Ето три основни: 👇

1. Осезаеми различния!
Амазонския синдром кара тези жени да се страхуват от това, че някой различен от тях може да се справи по – добре във всичко. В практиката си, съветвайки такива жени - амазонки да делегират права и задължения на други хора съм чувала най – често да казват: Но как Галина! Никой не може да го направи по – добре от мен! На кой да делегирам, само аз мога да направя всичко перфектно! Никой не става! Това го мога само аз, никой не може да го направи както искам аз!
Познато нали? И толкова жалко, защото така здраво „размятате“ самурайския меч, че не оставяте никой да Ви помогне, да се погрижи за нещо или за Вас самите!

2. Страх от новото!
До такава степен сте свикнали да държите контрола, до такава степен Амазонския синдром Ви е „обладал“, че сътрудничество или доверие на друг човек или партньор Ви ужасява. Въобще не възприемате адекватно каквото и да е сътрудничество, отказът е неизбежен.

3. Чувство за безпомощност!
Вашите правила и нищо друго! Ако не контролирате Вие ситуацията във всичко, ако някой се опита да Ви каже, че има и друг начин, по – скоро ще го убиете, отколкото да приемете мнението или съвета му. Толкова сте „влюбени“ сами в себе си, че дори след дълги и подробни убеждения и обяснения, Вие пак сте скептично настроени.

Познахте ли себе си в тези три основни страха? Те за жалост имат много производни.

Всичко това Ви пречи да живеете в потока на лекота! Такива жени винаги са сами, или имат незадоволителни взаимоотношения с мъжете. Губите себе си в доказване, пропускате най – същественото – да живеете в мир със себе си, щастливи и удовлетворени.

🛑Започнете веднага работа над себе си! Това е дълъг и сложен процес, затова Ви трябва помощ!

🛑Запишете се за консултация с мен на 📩email: galina.consults@gmail.com

🛑Запишете се за вълшебната практика Мандала танц! Практиката преобразила живота на хиляди жени, които практикуват с мен! 🧚‍♀️

✍️Записвания на email: 📩galinaconsults@gmail.com

с обич
Галина❤️


📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance

Няма коментари:

Публикуване на коментар