неделя, 30 юни 2024 г.

Тънката граница между успеха и провала

 Или обратното...Вие преценете...

Днес искам да споделя с Вас една история за млад и талантлив китарист, който е изритан от бандата си, по възможно най – противния начин. Бандата току – що е подписала договор за запис, но няколко дни преди да започнат записите останалите членове на групата връчват на младия китарист...билет за дома!
Да! Точно така! Без предупреждение, дискусии, обяснение...
Седнал в автобуса за Лос Анджелис, младия китарист започнал да си задава въпроси: „Какво толкова направих?“, „Как можа да стане така?“ и „Какво ще правя сега?“
Докато автобуса пристига в Лос Анджелис, китаристът вече по – успокоен, превъзмогнал самосъжалението по време на пътуването решава да направи своя банда, която да е по – успешна от старата. Представил си как го канят по участия, как дава интервюта по радиото и телевизията, как навсякъде е пълно с негови афиши, а момчетата от стара му банда се изяждат от яд и завист.
Така той започва да работи по своята идея като обезумял – за месеци намерил музиканти, написал десетки песни, а гнева и отмъщението му давали нечувани сили!
Скоро групата му продава 25 милиона екземпляра от албумите си и обикаля света по турнета.
Името на музиканта ли? Той се казва Дейв Мъстейн, а групата „Мегадет“ – обявена за легендарна хевиметъл група.
За съжаление групата, от която е бил изритан брутално е „Металика“, продала над 180 милиона от албумите си и е смятана за една от най – великите рок банди на всички времена!
Да! Ето го и въпроса: Успех или провал, какво е Вашето мнение, след като знаете историята на китариста?
Ще Ви кажа, че в свое интервю самия Мъстейн признава, че въпреки грандиозния му успех, той се смята за провал...
За съжаление колко то по – цивилизовани стават новите микровълнови печки с вграден ю туб, колкото по – маркови маратонки са сме си купили, инстинктивно се сравняваме с другите и се надпреварваме за статус!
Това момче, натрупало милиони, има стотици хиляди фенове, кариера и какво ли още не, се смята за провал...
Когато травмите не бъдат отработени, ние не виждаме собствената си ценност, стойност и уникалност.
И докато не ги преработите няма да имате реална самооценка и ще бъдете вечните жертви. А тази роля е много, много изтощителна, отнема много повече от Вашата енергия, отколкото да бъдете щастливи!
Пишете ми за консултация, за да Ви науча как да се радвате на щастието, живота и на самите себе си! Без да се сравнявате и измервате по чужди критерии!
Защото го заслужавате!
С обич Галина ❤️

Няма коментари:

Публикуване на коментар