понеделник, 28 ноември 2022 г.

Мъжът избяга с друга? 😱😩

Колко често слушам на моите консултации как се запознавате с някой мъж, жените се, раждате му деца, всичко върви повече от прекрасно докато той…избяга с друга!!!

Но защо? 🤷🏻‍♀️
Нали всичко вървеше добре? 🤔
Ами децата? 👩‍👦‍👦
Как може да постъпи така? 🤧
Как може така да ми се подиграе? 😓
И така, познато нали? 😩
А помниш ли как го идеализираше?
Колко беше очарователен, мил, добър, нежен, какво още?! 🤔🫣
👉Не веднъж съм казвала, че пред глагола очаровам има една много интересна представка и това е „раз“. Когато сте много очаровани, често сте и много разочаровани.
Но защо?🤷🏻‍♀️
Нали правите всичко, което той пожелае?🤔
Именно заради това! 🫢
Тепърва разбирате, че никой не е идеален, най малко Той!
В тази статия ще Ви разкажа обаче за нещо друго – за нивото на емоционална интелигентност! 😱
Всички ние сме емоционални, когато имаме връзка. И в това няма нищо лошо. Лошото идва, когато емоцията „затъпява“ нивото на емоционална интелигентност.
И дори хората с високо ниво на емоционална интелигентност не могат да я упражняват през цялото време – точно както никой не е в състояние да бъде гений или да демонстрира перфектна памет 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
Но това работи и в двете посоки – да, трябва да се наблюдаваме и да се „дърпаме назад“, когато започнем да се държим като пълни егоисти, в чието тяло няма нито грам съчувствие, но също така трябва да помним, че хората, с които общуваме, в много случаи те може просто да нямат достатъчно ниво на възприятие или емоционална интелигентност, за да проявят съпричастност.
И, повярвайте ми, когато забележим словесни признаци за това и осъзнаем, че всъщност проблемът изобщо не е в нас - че изобщо не сме скучни и хленчещи, не пропускаме "прости и очевидни" решения на собствените си проблеми, тогава нивото на емоционална интелигентност се възвръща. Отрезвително бързо!
Но благодарение на факта, че обръщате внимание на неговата реч и скритите улики в нея, Вие разбирате, че очаквате твърде много от него.
И тук идва проблемът! 🤨
Неговият идеализиран образ бързо се размива, а разочарованието Ви обгръща с пълна сила. Вие започвате да кипите вътре, като чайник под високо налягане! 🫖
Но истината е, че сами го допуснахте!
Позната ситуация нали? 😭🤬
Какво да правиш? 🤷🏻‍♀️
🛑 В моите консултации, чрез метода на констелацията, аз разбирам къде точно е проблема. Ако е родителски модел – връщаме го, ако не е - създаваме нов.
🛑 Затова направи първата стъпка 🪜 – потърсете ме за консултация! Не се унижавай и не се обвинявай! Не се опитвай да се справиш сама! Не можеш!!!
🔴 Констелациите се правят само с предварително запазен час!👇
✍️Запазете своя час на ЛС или на email: 📩
galina.consults@gmail.com
с обич
Галина❤️


📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance



Няма коментари:

Публикуване на коментар