вторник, 16 август 2022 г.

Лятна депресия? 😩

Но как може да има сезони депресията? Ами може!

🤷🏻‍♀️
Много често при мен на консултация жените се оплакват, че стават уморени и без желание за нищо. Казват ми: Галина, направо не ми се става от леглото!!! Често се бърка лятната умора с лятната депресия.
Лятната депресия започва в началото на лятото и завършва в средата на есента. Сезонната депресия обхваща хора на възраст между 15 и 55 години. Тя засяга по-често жените. Някои усещат леки признаци на заболяването - раздразнителност, безпокойство, нервност, депресия на настроението и неспособност за концентрация. Други изпитват депресия по-интензивно и нейните прояви силно влияят на начина на живот и качеството на живот, като значително я намаляват.
Причините за развитието на сезонната депресия още се изучават. Теоретично се смята, че етимологията на сезонната форма е свързана с влиянието върху човека от промени в циркадните ритми, така наречения „вътрешен биологичен часовник“ на човек. Заедно с нарушаване на производството и функционирането на невротрансмитери под формата на серотонин, допамин и норепинефрин, тези фактори могат да доведат до появата на сезонна форма. Съществува и теория за влиянието на климатичните фактори върху развитието на сезонната депресия.
Типични симптоми:👇
- липса на интерес към себе си, хората около вас и събития;
- лошо настроение;😰
- необяснимо чувство за вина, безпокойство;
- затруднена концентрация;🤔
- ниско самочувствие, самобичуване; бърза умора, намалена работоспособност;
- желанието да прекарвате повече време сами, избягвайки контакт с хора; 😑
- хранителни разстройства.
Какво да правим? 🤷🏻‍♀️
✅На първо място, трябва да започнете да се борите с депресията!
Как? 🤷🏻‍♀️Като признаете нейното присъствие в себе си и да започнете да говорите за това, обсъждайки състоянието си.
✅Потърсете ме за психотерапевтични сесии, разработване и изказване на собствените си проблеми. Ще направим избор на различни подходи, защото в една сезонна депресия може да се крие нещо много по – дълбоко. Ако се наложи ще направими констелация. Ще танцуваме, ще премахнем това неприятно чувство и ще върнем радостта в живота Ви заедно!
🛑Възползвайте се от летните намаления на моите консултации!
✍️Записване за час на ЛС или на email:📩galina.consults@gmajl.com
с обич ❤️


📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance



Няма коментари:

Публикуване на коментар