сряда, 20 април 2022 г.

 Как минава времето ти?

🤷🏻‍♀️
На кого даваш от времето си?⏰
Какво е времето?👇
✅ Времето е понятие, което обикновено се свърза с представа за продължителност – час, ден, година, век, столетие. В зависимост от въображението и нагласата на човека, това понятие съдържа във себе си както мистика, така и значима дълбока същност.
Така например Талес е казал, че най мъдро е времето – то открива всичко. Парменид пък и неговият ученик Зенон отричат времето, според тях, то не съществува. Според Кант, времето е човешка форма и отброява измененията на човешкото тяло. Християнският философ Св. Августин казва, че е много трудно или невъзможно да се определи какво е времето.
✅ Ако трябва да сме конкретни и да направим анализ на тези философски схващания, то времето е една от най – големите философски загадки. Но може би мъдростта на времето се крие не само в бъдещето, а във всичките му измерения – минало, настояще и бъдеще. Всичко, което се движи, се движи във времето. Да усетим нещо, означава да го усещаме сега, т.е. във времето. Ако човекът не съществуваше, нямаше да има време. Или, да бъдем по-точни, нямаше да знаем, дали има време. Освен това времето е индикатор за онова, което принадлежи към нашия “вътрешен свят”. Всичко, което е само времево, е вътрешно. А, както вече видяхме, онова, което е едновременно времево и пространствено, е външно.
Често чуваме да казват” Как отлетя времето”, или „Това време направо се точи”..Когато ни обзема радост, казваме „ Как неусетно мина толкова време” , и обратното, когато ни е скучно или тъжно, „Това време ми се стори цяла вечност”.
✅ Под влияние на нашите чувства, емоции, състояния времето е величина с която измерваме”, но не абсолютна. Света в който живеем е свързан с времето. Ние се подчиняваме на същите закони, на които се подчинява и времето, това означа ли че ние се подчиняваме на времето?....
Знаем, че съществуват строги закономерни закони, непонятни дори за нас. Някои пътуват във времето, други изостават или направо спират в него. Някои религии дори имат учения, изцяло базирани и свързани именно и само с времето.
✅ Важното е, че ние усещаме времето, и сме тези, които го създаваме, или пък тези, които го губим. Във всички случаи, ние сме отговорни за нашето време в настоящето, а както го разпределим в настоящето, така то ще се отрази върху бъдещето.
❗️Затова внимавайте как минава времето Ви, на кого го давате...
С обич Галина ❤️


📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар