петък, 1 октомври 2021 г.

 Как да бъдем успешни родители? 5 вълшебни фрази, които задължително казвайте на децата си!

👩‍❤️‍👩
Като горда майка, на възпитано, умно и високо образовано дете, искам да споделя с Вас пет вълшебни фрази, които буквално ще променят Вашето дете!
Обикновено се срещам с клиентки, чиито родители са били властни, строги, критикуващи, а това неминуемо оказва отрицателно влияние върху живота на детето когато порасне.
Колко често, вместо да насърчавате, възхвалявате детето си, Вие търсите някои недостатъци и грешки в него. Децата са изключително лабилни, затова, тези малки забележки понижават самочувствието му и се отразяват върху начина му на живот. Колко често срещам в моята практика момичета, които са били критикувани, вместо поощрявани от своите майки, обвинявани, вместо подкрепяни, сравнявани, вместо обичани...
И така, кои са тези пет фрази, които ще направят детето млад и успешен човек, вярващ в себе си и своите способности:👇
1. Ти можеш всичко!💪
Нашите родителски думи са техният вътрешен език за децата. Опитайте се да окуражите детето с тона си, като го мотивирате да изпълни уверено задачата. Опитайте се да не „дърпате надолу“ детето с реплики като: „не падай“, „не бягай“, „внимавай“, не се качвай там и т.н.
2. Аз вярвам в теб и твоята сила!😇
Ако кажете на детето си, че сте уверени в него, че то може всичко - това изпълва детето с вдъхновение да вярва в себе си. То знае, че има Вашата вяра и вътрешен ресурс да се справи с всичко. Чувства Вашата безусловна подкрепа.
3. Ти си моята гордост!👏
Това са наистина вълшебни слова за детето! Аз съм майка на изключително дете и съм толкова горда с дъщеря си! Непрекъснато й го казвам, а тя не спира да жъне успех след успех!
Говорете за гордостта си от детето си. Това е много мотивиращо за него, така че не пестете от тези магически думи.
4. Новото, не е задължително да е страшно!
Повечето деца не са много щастливи от промяната – ново училище, нов град, нови приятели. Те също така не влизат веднага в контакт с нови за тях хора. Затова си струва да запознаете детето си с новия свят около него. Покажете всички положителни аспекти на промените, като по този начин стимулираме доверието му в другите и в бъдеще ще му бъде много по -лесно да свикне с всякакви промени в живота си.
5. Знам, че е трудно, но и преди си се справял с това!👼
Ако кажете на детето, че преди това се е сблъсквало с подобна задача и успешно се е справяло с нея, това, това ще увеличи неговата вътрешна увереност, че то може да се справи и сега. Ще му стане много по -лесно да го направи отново и отново, вместо да се отчайва. Ще знае, че щом може веднъж – ще може винаги. Така ще расте като уверена личност, която има умения да се справя с трудна ситуация.
❗️Възпитанието на детето е цяло изкуство, дори наука!
❗️В моите консултации се сблъскам с жени, които пренасят родителските грешки, във възпитанието на децата си – те са обсебващи, изискаващи, „неприсъстващи“ в живота на децата си, мислят си, че с пари може да се компенсира онова, от което детето наистина се нуждае – подкрепа, разбиране, вяра, милувка, прегръдка, време, прекарано само с детето!
Забързани да правите кариера, работещи на няколко места, поради тежък развод, или друга причина, това Ви лишава от възможността да бъдете истински родител!
❗️Но имам новина за Вас! 👇
🔴 Забързани родители - няма втори дубъл! Няма как да върнете времето за да поправите своите грешки, затова не ги допускайте!
❗️Няма човек, който да не отбелязеа каква прекрасна дъшеря имам, а аз съм толкова горда майка!
👉За консултация с мен, в област, в която съм се доказала, пишете на Лс или на мейла отдолу: 👇
❗️ Моите психологични консултации доказано работят и променят животи!
✍️Запазете своя час на ЛС или на email:📩
galina.consults@gmail.com
С обич
Галина ❤️


📌За повече интересни статии, съвети и лайфове може да отидете на официалната страница на клуба: Галанс Данс

 Всички права запазени © Gala Dance


Няма коментари:

Публикуване на коментар